Begini Cara Connect Dua Alat Bluetooth Secara Bersamaan Pada Galaxy S8 / S9

Begini Cara Connect Dua Alat Bluetooth Secara Bersamaan Pada Galaxy S8 / S9 - Berbagi earphone ketika menonton film atau mendengar muzik adalah perkara masa lalu sekarang jika anda memiliki Samsung Galaxy S8, S8 +, S9 atau S9 +. 

Smartphone perdana terbaru Samsung dikuasakan oleh Bluetooth V5.0 yang bermaksud bahawa anda boleh memasangkan dua pembesar suara Bluetooth atau fon kepala pada masa yang sama. Bunyi sejuk, bukan? Ini juga boleh menyelamatkan diri apabila anda berada di pesta rumah dan tidak mempunyai pembesar suara dengan bunyi yang tinggi. Dalam kes itu, anda boleh menyambungkan dua peranti Bluetooth pada masa yang sama pada Galaxy S8 / S9 / S9 + untuk mendapatkan kualiti muzik yang bersesuaian.

Pasang Dua Pembesar Suara Bluetooth Atau Fon Telinga Sekali Pada S8 / S91. Untuk memulakan, aktifkan Bluetooth pada telefon anda. Anda boleh melakukannya dengan pergi ke Tetapan> Sambungan> Bluetooth. Togol sakelarnya ke ON.
Begini Cara Connect Dua Alat Bluetooth Secara Bersamaan Pada Galaxy S8 / S9

2. Sekarang ketik Bluetooth dan gunakan pilihan Imbas untuk mencari peranti yang tersedia. Pastikan kedua-dua fon kepala atau pembesar suara Bluetooth yang anda mahu sambungkan dalam mod berpasangan. Jika ya, anda akan melihatnya di bawah Peranti yang Tersedia atau Peranti Dipasang jika anda menyambungkannya pada masa lalu.

3. Sebaik sahaja mereka muncul, ketikkannya supaya mereka terhubung. Setelah berjaya dipasangkan, ketik pada 3 titik di penjuru kanan sebelah atas dan pilih Dual Audio.
Begini Cara Connect Dua Alat Bluetooth Secara Bersamaan Pada Galaxy S8 / S9


4. Togol suis OFF ke dalam skrin Dual Audio.
Begini Cara Connect Dua Alat Bluetooth Secara Bersamaan Pada Galaxy S8 / S9

Kini, mainkan apa-apa pada telefon pintar anda yang mempunyai audio dan lihat dual audio dalam tindakan untuk diri sendiri. Kedua-dua pembesar suara atau fon telinga akan dianggap sebagai satu output audio. Anda akan dapat mendengar muzik di kedua-dua peranti yang bersambung.

Baca Juga: 

Kami juga mengesyorkan anda untuk mengikuti tutorial Android berikut yang dipilih untuk anda.
Walaupun, Samsung menyebut bahawa mungkin terdapat sedikit kelantangan dalam output bunyi pada 2 peranti yang disambungkan tetapi saya tidak melihat apa-apa. Pengalaman itu jernih dan sempurna. Jadi, pada masa akan datang anda dan rekan anda ingin menonton filem menggunakan kaedah ini dan mendengar audio pada fon telinga individu anda.

Post a Comment

0 Comments